Vindinge sognegårds udedørs arealer

BOGBYTTERIET

Ideen med bogbytterskabet er meget enkel. Man stiller de bøger i skabet, som man har tilovers. Man tager bøger, som man har lyst til at kigge i. Bogbytteriet er en del af genbrugstanken, brugbare ting får nye hjem. Samtidig understøtter bogbytteriet fællesskabet i byen. Vi giver noget til hinanden, har endnu et sted at mødes og noget at snakke om. Endelig og ikke mindst rummer bøgerne jo viden, fortællinger, spænding, visdom, indsigt og glæde, og alt det bliver kun større af at blive delt og læst endnu en gang. Bogbytteriet får liv, når nogen stiller bøger i det og andre tager bøger fra det. Man behøver ikke stille noget for selv at tage eller omvendt. Jo større flow, jo bedre. Her til eftermiddag var der blandt andet krimier, kogebøger, børnebøger, en god stak blade af forskellig slags.

HINKERUDEN

indbyder umiddelbart til aktivitet og leg, og det er sjovt for både store og små lige at test hop og sving. Sognegårdens hinkerude er udsmykket med elementer fra det logo, Folkekirken fik i 2012. På den øverste sten ses det samlede logo: omridset af et Dagmarkors i en cirkel, hvor baggrunden for Dagmarkorset er et tæppe af mindre symboler. Disse symboler er trukket ud enkeltvis på de øvrige sten i hinkeruden: anker, engel, kors, hjerte, kirke, due, fisk, skib.

TRÆDESTI

Trædesti med velsignelsens ord. I slutningen af enhver gudstjeneste og ved dåb, bryllup og begravelser bredder præsten armene ud og lyser velsignelsen. Nu kan man også gå velsignelsen på den nyanlagte trædesti, som går fra terrassen på Tingvej rundt om hjørnet til Sognegårdens hovedindgang.