Forældre tips

Børn er også meget velkommen til gudstjenester der ikke er lagt særligt til rette for dem. Nogle børn oplever det dog som kedeligt at skulle sidde stille i lang tid og lytte til voksensnak. Her kommer et par tips til en god kirkeoplevelse med børn:

Tal med jeres børn inden I kommer. Forberedte børn er mere opmærksomme og keder sig mindre. Fortæl børnene at man til en gudstjeneste skal op at stå, når der læses op fra Bibelen og under velsignelserne, at man synger salmer og beder bønner. Hvis det er en familie begivenhed I kommer til, for eksempel en dåb, så snak om, hvem der skal døbes, og benyt anledningen til at fortælle børnene om deres egen dåb. Til dåb er alle børn i kirken velkomne til at komme helt op til døbefonten og se med. Præsten skal nok sige til, hvornår I skal komme.

* UNDERHOLDNING :Brug kirkens børnekasser med bøger og tegnesager eller tag noget med hjemmefra, som børnene er gode til at fordybe sig i.

* DELTAG AKTIVT :Tag børnene med til alters. De synes det er sjovt at gøre noget aktivt. Vi har altid en lille kande saft, så børnene ikke behøver drikke vin.

* HVISKE :Det er svært at forlange, at helt små børn skal tie stille, så længe som en gudstjeneste varer. Sig i stedet til dem, at i kirken skal man hviske.

* GÅ EN TUR :Hvis tiden bliver for lang for børnene, for eksempel under prædikenen, så gå en tur ud i våbenhuset eller på kirkegården. 

* SÆT JER BAGERST I KIRKEN :- Så er der ikke så langt til kasserne med børneting, det er let at gå uforstyrret ud ad kirken, og I er ikke så udstillede i forhold til de øvrige kirkegængere.

* STRØMPEFØDDER :Tag eventuelt skoene af børnene. Så larmer det ikke, når de går frem og tilbage, og de kan selv kravle op på kirkebænken.

Vi glæder os til at se jer i vores kirker